top of page
Search

За сутра најављено ново невреме – током ноћи стиже нови контигент противградних ракета

Олујуно невреме праћено градом величине ораха погодило је у поподневним сатима неколико месних заједница на територији ивањичке општине. Ни активно дејство противградних стрелаца није спречило штету која је у њивама и на инфраструктури огромна.


Дејствовало се са 19 противградних станица а испаљено је 86 ракета. Како сазнајемо пет противградних станица тренутно је без ракета како се ново невреме најављује сутра локална самоуправа уз помоћ Министарства пољопривреде током ноћи допремиће нови контигент и допунити све станице на подручју наше општине.

-Чим смо добили најаву да се велики градоносни облак креће ка нама алармиране су све противградне станице и људи су заиста истог тренутка реаговали, не смемо ни да помислимо какве су последице могле бити да нису били брзи и ефикасни. Нажалост, већ постоје најаве за нове временске неприлике па смо у сарадњи са министарством Браниславом Недимовићем брзо реаговали и обезбедили ракете да до јутра све противградне станице буду попуњене. -рекао је председник општине Момчило Митровић.


Колике су заправо штета данашњег невременог значе се у наредним данима док се сагледају последице града.

1 view0 comments
bottom of page