top of page
Search

Дан општине Ивањица свечано обележен уз доделу Јунских награда

Данас је свечано обележен Дан општине Ивањица који се слави 16. јуна у знак сећања на дан када је кнез Михајло Обреновић донео указ којим је Ивањица проглашена варошицом.


Уз пригодан културно уметнички програм и свечану седницу награђени су истакнути појединци и установе, Јунским наградама.

Ове године Јунске награде добили су ученици ОШ ‘’Милинко Кушич’’ Катарина Лојаница, Дуња Алексић и Иван Топаловић за постигнуте резултате из области роботике и вештачке интелигенције на Међународном такмичењу иновација у Загребу. Такође награђен је и Александр Маричић, професор географије и енглеског језика, за постигнуте успехе у просвети и као добитник награде за један од најбољих романа за децу и младе и Драган Милоњић, професор енглеског језика и књижевности, због бројних успеха на општинским, окружним и међународним такмичењима са својим ученицима.


Јунске награде у виду Похвале добили су Слободан Луковић, пензионер из Ивањице, због значајног доприноса из области пчеларства и ловства у Србији, Зоран Димитријевић, дипломирани економиста из Ивањице због доприноса унапређењу положаја особа са инвалидитетом и социјално угрожених група становништва, Босиљка Оцокољић, дипломирани васпитач предшколске установе „Звончица“ у Ивањици, због изузетног доприноса из области васпитно-образовног рада са децом, породица Недељковић из Ивањице, која тренутно живи и ради у Чикагу, због донација којима су помогли свој град, породично предузећу „ПУНИШИЋИ­­­’’ ДОО Ивањица, за хуманост и несебичну помоћи угроженим лицима.

Јунске награде у виду Повеље добили су библиотека „Светислав Вуловић“ из Ивањице за изузетан допринос читалачкој култури, Фудбалски клуб „Јавор-Матис“ Ивањица, за дугогодишњи допринос у области спорта и улазак у највиши ранг фудбалског такмичења ове године, ОШ „Кирило Савић“ из Ивањице, због значајних резултата ученика на републичким такмичењима из више предмета и квалитетном образовно-васпитном раду са ученицима, Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије за доприно у организовању посете општини Ивањица деце са Косова и Метохије, Српско-америчкој медицинској асоцијацији САМА, која је спонзорисала акцију прикупљања помоћи за обнову и опремање Медицинског центра у Ивањици.

Јунске награде у виду Плакете додељене су Николи Мијаиловићу из Ивањице, за постигнуте резултате на спортским теренима. Он је један од најуспешнијих српских одбојкаша који тренутно игра у грчком Олимпијакосу. Саши Костићу, власнику породичног предузећа „Житопромет“ Ивањица, због помоћи у хуманитарним акцијама, донацијама и решавању проблема породица на удаљеним подручјима општине, министарки Државне управе и локалне самоуправе, Марији Обрадовић као и министру пољопривреде, Браниславу Недимовићу за огромну финансијку и логистичку подршу пројектима спроведеним на подручју ивањичке општине.

Свечаном обележавању Дана општине Ивањица присуствовали су многобројни гости и званичници из окружења.

1 view0 comments
bottom of page