top of page
Search

У једној руци индекс са десеткама, а у другој волан камиона- Ивањичанка разбија стереотипе


Док већина младих у данашње време узоре траже у свету шоубизниса, двадесетједногодишња Данијела Петровић из Брусника код Ивањице доказ је да се и даље могу наћи успешне, паметне и способне девојке које се не либе такозваних „мушких“ послова. Као најстарија од четири сестре, Данијела ради све послове у кући, али и помаже оцу на радовима у пилани, неретко са њим одлази у шуму да спреме дрва, а на све то студент је друге године правног факултета и у индексу јој се налазе само деветке и десетке. Зато ова лепа девојка руши све предрасуде, поготово Ивањичана који је ових дана могу видети како похађа обуку вожње камиона, са циљем да унапреди свој посао.

Иако на изглед јако крхка Данијела својом одлучношћу коси све стереотипе везане за поделу на мушке и женске послове. Без обзира на то да ли ће се бавити правом или одлучити да остане у фирми свог оца, због Данијелине способности, храброст и одлучности свакако је чека блистав пут.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Гордана - прича о једној дами

"Знам људе који живе слично мандрагори. Не расту увис. У корену су, кореном расту наниже, у обличје биљке закључани. Знам их. Излазе каткад невидљиви пред зору кад песници поспе. Преваре чуваре и прол

Comments


bottom of page