top of page
Search

У Међуречју код Ивањице мечке дошле до самог асфалта

Иако су упади медведа постали готово уобичајени на територији ивањичке општине, нико није очекивао да ће доћи до самог асфалта. Такав случај догодио се протеклих дана, у центру Међуречја код Ивањице, када је медвед растурио четрдесет кошница породице Никачевић. Узгојем пчела баве се више од четрдесет година, а призор који су јуче ујутру затекли их је шокирао.


„Кошнице нам се налазе на истом месту готово пола века, никада нисмо ни помислили да би тако нешто могло да их уништи. Већ пар дана мечка је посећивала наш пчелињак, прво вече уништила је девет кошница, а синоћ је дефинитивно све поломила. Материјална штета је велика, сигурно 4000 евра, што се само кошница тиче, да не причам о потенцијалној количини меда коју смо изгубили. Пријавили смо све надлежнима, који тренутно процењују штету“- прича Ратко Никачевић.


Према проценама управљача шумског газдинства и ловаца, на Голији има преко двадесет медведа, а за сада су маркирана четири. Ипак, док чекају да утону у традиционални зимски сан, пчелари широм ивањичке територије страхују.


0 views0 comments
bottom of page