top of page
Search

Обавештење о спровођењу системске дератизације у општини Ивањица

Обавештавамо грађане општине Ивањица да ће предузеде АВЕНИЈА МБНС1, на основу Уговора о спровођењу систематске дератизације закљученог са општинском управом Ивањица, од недеље 03.09.2023.године, вршити систматску дератизацију на територији ове локалне самоуправе.


Систематска дератизација, сузбијање мишева и пацова вршиће се препаратима на бази бромадиолона са додатком Битреџа. Да би се избегла непожељна тровања позивамо грађане да се придржавају следедег:


– Спречити децу да дођу у контакт са затрованим мамцима


– Онемогућити домаћим животињама приступ постављеним мамцима


– НЕ ДИРАТИ затроване мамце


Као антидоте (противотров) примењује се витамин К1. Затровани мамак ће бити постављан у стамбеним зградама на за то предвиђена места, а такође ће се третирати и јавне површине у насељима као што су приобаља река, гробљиа, зелене површине и јавни објекти. У свим месним заједницама биће истакнута обавештења о систематској дератизацији путем којих ће грађани бити информисани о акцији сузбијања глодара.


Моле се грађани да сарађују у акцији систематске дератизације и придржавају се приложених упутстава, како би акција била што успешнија. Све информације могу се добити на телефоне извођача 063 / 578 022.

1 view0 comments

Comments


bottom of page