top of page
Search

Михајловић: Инспекције проверавају поштовање ограничења цене пелета

Министарка рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић изјавила је да су надлежне инспекције започеле контролу продаваца пелета и огревног дрвета, као и да ће бити контролисани и произвођачи како би се стабилизовало тржиште.


‘’У четвртак, 11. августа је извршена контрола продаваца пелета и огревног дрвета у више градова и општина у Нишу, Лесковцу, Пироту, Краљеву, Мајданпеку и Ивањици, где је утврђено да је само 13 њих имало све што је потребно за легалну продају“, рекла је она, саопштило је министарство.


Такође, како је додала, осим продаваца, контролисаће се и произвођачи, а пореска управа ће кренути са контролом пелетара у наредним данима, јер је суштински важно да се стабилизује тржиште и да грађани могу да купе све што им је потребно, пренела је агенција Бета.

‘’Јако је важно да у енергетском билансу, поред тога што водимо рачуна о томе да имамо довољно електричне, топлотне енергије, гаса, нафте и нафтних деривата, водимо рачуна и о томе да домаћинства у Србији која користе пелет или огревно дрво имају ове енергенте. Држава је, имајући у виду да више од 110.000 домаћинстава користи пелет, а више од 700.000 огревно дрво, и да то није било довољно, ограничила цену на 320 евра по тони пелета, забранила извоз дрвета и пелета, али пошто постоји застој у ланцу, инспекције су почеле да контролишу“, рекла је Михајловић.

2 views0 comments
bottom of page