top of page
Search

Летња кампања добровољног давања крви


"Поштовани даваоци, поштовани суграђани,

Позивамо Вас на Летњу кампању добровољног давања крви, која ће се одржати 28.06. 2024. од 9 ч до 16 ч - сала Општине Ивањица.

Летња кампања почеће 1. јуна и трајаће до 30. септембра (четири месеца) и одвија се под слоганом „ ОБОЈИМО ЛЕТО У ЦРВЕНО”.

Потребе за крвљу су свакодневне. Оптималне резерве крви су 4% на број становника, да би крв у сваком моменту чекала пацијента.

Сви учествујемо у обезбеђивању довољних количина крви за пацијенте у болницама: грађани, који имају између 18 и 65 година који дају крв на акцијама које организује Црвени крст, овлашћена трансфузиолошка служба која прикупља, тестира и припрема крв за примену код пацијената којима је потребна ради терапије, лечења или излечења.

Неоходно је да овај круг несметано континуирано функционише, јер свако одступање у овој одговорној области може угрозити нечији живот. Свако од нас познаје или некога коме је потребна крв или коме је крв спасила живот. Неки од нас су даваоци крви а део грађана је већ био међу примаоцима крви или компонената крви.

Искључиво од учешћа грађана на организованим акцијама добровољног давања крви зависе довољне резерве крви за све пацијенте .

Молимо све грађане који су и до сада били одговорни и давали крв да се одазову позивима Црвеног крста и дају . Такође и све оне који до сада нису давали крв, да дођу обаве бесплатан лекарски преглед и по одобрењу лекара дају крв.

Крв је једини лек који нема алтернативу. "

- Ваш Црвени крст

0 views0 comments

댓글


bottom of page