top of page
Search

Иако су цене воћа папрене, произвођачи без зараде

Када је реч о воћу у Србији, ове године сви су у проблему, произвођачи, откупљивачи, крајњи купци.Цене у малопродаји малина, купина, боровница су папрене, док са друге стране произвођачи тврде да је у откупу катастрофално ниска цена, до те мере понижавајућа да су многи малињаке и купањаке оставили необране. Са друге стране, откупљивачи кажу да немају рачуницу понудити више. Иначе тренутно се купина откпљује за 85 до 90 динара а малина је просеку била нешто изнад двеста динара. Прошле године плаћало се више него дупло.

Као да лоша цена није била довољна мука за произвођаче , додатно их је дотукло невреме. Поједини засади воћа потпуно су уништени. Чињеница је да ће они са мало тањим новчаницима остати жељни воћа ове године, а произвођачима који готово да ништа ниосу заради долази дуга и тешка зима.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Гордана - прича о једној дами

"Знам људе који живе слично мандрагори. Не расту увис. У корену су, кореном расту наниже, у обличје биљке закључани. Знам их. Излазе каткад невидљиви пред зору кад песници поспе. Преваре чуваре и прол

Comments


bottom of page